Anders Rogg

Sangen om slekta

I juni 2022 ble tilfeldige mennesker angrepet og skutt på i Oslos gater av en tungt bevæpnet mann som var fast bestemt på å drepe så mange mennesker han kunne. I ettertid viser rettssaken mot ham at hans angrep var rettet spesifikt mot homofile.

Mange homofile ble naturlig nok traumatisert og redde for å være sosiale og å bevege seg i det offentlige rom etter hendelsen. Anders Rogg ville derfor lage en sang til trøst for alle som følte, og føler seg redde og alene etter det grusomme angrepet og skrev «Sangen om slekta» sammen med tekstforfatter Jørgen Strickert.

Dagsaktuelle hodeløse angrep på homofile viser med all tydelighet at kampen mot uvitenhet og ondskap ikke er over ennå. At noen mennesker forsvarer og mener seg berettiget å bestemme hvem andre skal elske er hinsides all fatteevne. Empati og rettferdighetssans er dessverre på et absolutt lavmål hos disse individene. Retten til å elske hvem man vil burde være innlysende og selvsagt for ethvert tenkende vesen. Det sørgelige faktum at de homofiles kamp for sin rett til å være den de er fortsatt ikke er over står som en begredelig skamplett i historisk sammenheng helt frem til den dag i dag.

Anders Rogg har vært en talsmann og ansikt utad for de homofile siden 70-tallet, og han har vært en solid bidragsyter og verdsatt berikelse til norsk musikk- og teater-liv, med tv-serier/opptredener, 20 album og utallige konserter på merittlisten.

Produksjon/teknikk/lyd; Musikkloftet As v/Vidar Lunden

Release: 19.juni 2024 (kun streaming)

 

Park Grammofon © 18. juni 2024 pgcd16S

Til toppen