Anne Marte Slinning

Singin' in my soul

Dette er Anne Marte Slinnings debut-cd som solo-artist, men hun har lang fartstid i Norsk musikkliv med mange år i koret SKRUK, og vokalensemblet STILETT blant annet. Anne Marte er en markant gospel-sanger som tolker alt med stor innlevelse, og når hun debuterer er det helt naturlig at det blir en soul/gospel-cd.

Anne Marte er fra Ålesund og er bosatt i Oslo. Hun fant sin musikalske sjelevenn over kjølen, hos Sister Rosetta Tharpe (1915-1973), lenge fraværende i den kollektive bevissthet, men i de senere år løftet frem for sin store betydning for sin samtids artister. Anne Marte ble introdusert for Sister Rosettas musikk ved en tilfeldighet. Hennes mann kom over en vinylplate under en reise til New York, og ga denne til Anne Marte som kjente et umiddelbart musikalsk slektskap. Dette skulle vise seg å bli rammen for Anne Marte Slinnings debut-album ”Singin´in my soul”.

Sister Rosetta Tharpe blir ansett for å være den første cross-over artisten. Hun brøt flere barrierer ved å synge om både religiøse og allmennmenneskelige temaer. Rosetta hadde både gospel og blues på repertoaret, og hun opptrådte både i kirker og på klubber.

Elvis Presley, Chuck Berry og Jerry Lee Lewis var noen av de som som studerte hennes energiske gitarspill! Tharpe var med helt i starten, og hun blir ofte omtalt som «The Godmother of Rock&Roll». Hun var en kjent artist fra sitt gjennombrudd i 1938 og frem til tidlig i 1950-årene, men gled senere mer og mer ut av den kollektive bevissthet. Men i de senere år har det vært økende interesse internasjonalt for Rosetta, og en erkjennelse av betydningen av hennes musikk. I 2018 ble Rosetta innlemmet i Rock & Roll Hall of fame (Early influences). I 2020 ble hun hedret med en Grammy for «Lifelong achievement».

Anne Marte løfter frem Sister Rosetta i samarbeid med musikere med lang fartstid i sjangeren i denne levende og umiddelbare og litt smakfullt upolerte utgivelsen; John-Børge Askeland(bass), Alf Knutsen(tangenter), Magne Askeland (violin), Ola Slaaen (gitarer), Magnus Klausen (gitarer) og Torstein Ellingsen (trommer).

Albumet er innspilt, mikset og mastret på Musikkloftet AS i Asker, med Vidar Lunden bak spakene.

 

Plateslipp;  CD: 31. oktober 2020 / Streaming: 1. januar 2021

 

Park Grammofon © 12. november 2020 pgcd131

Til toppen