Femme

Å kunne æ skrive

Vokale prestasjoner - gjenkjennelige låter - fiffige arrangement- melodiøst vakkert - formidling; det er FEMME.  Stemmen som instrument; hvilke muligheter finnes når fem kvinnelige stemmer utforsker og leker sammen? Musikalsk samspill og formidling av musikkglede står i høysetet hos Femme. Repertoaret består av poplåter, folkemusikk, jazz og viser. De vektlegger arrangement skrevet til gruppa, som gjør at de må strekke seg musikalsk, både tonalt og rytmisk.

Gruppa hører til på Frøya, ei øy ytterst på trøndelagskysten, med storhavet rett utenfor. Medlemmene i gruppa har alle vært aktive bidragsytere i det aktive kulturlivet på Frøya i en årrekke. Å kunne æ skrive er ei vakker kjærlighetsvise, skrevet av Lars Bremnes, med mange referanser til det vakre kystlandskapet. Den er arrangert til Femme av Håvard Gravdal, som har lykkes med å få frem nettopp havet og bølgene i musikken.

FEMME består av: Elin Karpinski Strandheim (kunstnerisk leder), Anne Dorthe Øverland, Brit Hestnes Vie, Elisabeth Antonsen Dyrø, Toril Antonsen Aae.

Innspilt på Frøya, mikset på Musikkloftet As. Lyd; Vidar Lunden

www.femmevocalgroup.no

Release: 3.februar 2023 (kun streaming)

Park Grammofon © 7. mars 2023 pgcd13S

Til toppen